Yemeklerimiz

Yemeklerimiz

Kadirli’de zengin bir yemek ve sofra kültürü vardır. Bu tarihi kentte yeşilliksiz ve salatasız sofra düşünmek mümkün değildir. Mutfak kültürünün bu kadar zengin ve güzel olmasının sebebi çeşitleri kültürlerin etkisi altında kalması ve onların yemekleri ile kendi yemeklerinin damak tatlarının birleşmesinden kaynaklanır.

Kadirli yemeklerinde et, un, bulgur, sebze ve baharatlar bol miktarda kullanılır. Çukurova’da ünlü olan Adana kebabı, Kadirlimizde de çok ünlüdür. Kebabın yanında bol köpüklü ayran ve bol acılı şalgam suyu içilir. Mercimek çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, şehriye çorbası, sütlü çorba Kadirli’ye özgü çorbalardır. Kadirli’nin meşhur yemeklerinden biri de içli köfte ve tirşiktir. Pilavlardansa bulgur pilavı, dövme pilavı, pirinç pilavı sayabiliriz.

Kadirli’de börek ve çörek de yapılmaktadır. Bahar aylarında bahçe ve dağlarda boy gösteren semizotu, ısırgan otu ve ebegömecinin salata cacık haşlama ve böreğine doyum olmaz. Besin değerini Kadirli’nin zengin topraklarından alan, buğday unu ile yapılan yufka ekmeği sofralardan hiç eksik edilmez.