BAŞKAN TARHAN “ ASRIN FELAKETİNDE TARİFSİZ ACILAR YAŞADIK”

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tarhan Mesajında “ Geçtiğimiz yıl 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Depremlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yüreklerimizde bıraktığı tarifsiz acılar hâlâ taze. Kahramanmaraş Merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde büyük yıkım gücüyle meydana getirdiği tahribatla on binlerce vatandaşımızı hayattan koparan bu felaket ülkemizi ciddi anlamda etkiledi. Yaşadığımız bu afeti, dünyada benzerine az rastlanır düzeyde olduğu için asrın felaketi diye nitelendirdik. Giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir.  Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen bu iki büyük depremin ilk anından itibaren Kadirli Belediyesi güçlü bir refleks göstermiş ve depremin ilk günü 05.30’da Aşevimizden sokaktaki vatandaşlarımıza çorba dağıtımına başladık. Kadirlimizde yıkılan bina ve can kaybının olmamasına sevinirken Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’da büyük yıkımın meydana gelmesiyle derin bir üzüntü içerisinde öğrendik. Yaraları sarmak için olağan üstü bir sınav vererek, İş makinelerimizi, Personellerimiz kurtarma çalışmalarına gönderirken bir yandan da 11 ilimize büyük bir dayanışma ruhu ile yardımlarımızı gönderdik. Bir yanda da depremin yıkıma uğrattığı illerimizden Kadirlimize gelen vatandaşlarımız için Aşevimizi 7/24 açık tutup Afet Koordinasyon merkezine dönüştürdük. Depremin yaralarını sarmak adına Kadirlimize gelen vatandaşlarımızın yemek, su, battaniye bez, mama, ekmek, çadır, barınma, Yakacak gıda, giysi, ayakkabı vb. ihtiyaçlarını karşıladık. Kadirli Belediyesi Depremler sonrası artan nüfusa rağmen büyük bir sınavı başarı ile vererek hiç kimsenin istek ve taleplerini geri çevirmemiştir.  Depremin hepimizde derin ve tarifsiz acılar bırakmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”